Pankek, bütün dünya mutfaklarında yapılan, farklı versiyonları ile her mutfağın favorisi. Ama malzemeleri süt, un ve yumurta olan pankekin kökeni, Güneydoğu Avrupa'ya dayanır. İnce ve yuvarlak şekil verilen bu besinin tarih öncesi toplumlarda da tüketildiği düşünülmektedir. Dünya çapında sevilen pankekin, farklı versiyonları da bulunur. İngiltere'de mayasız bir şekilde hazırlanan pankek, Kuzey Amerika'da kabartma tozu ile hazırlanır ve daha kabarık olması sağlanır. Güneydoğu Avrupa'da ise genellikle şuruplar, reçel ya da bal türevi tatlı eşlikçiler ile birlikte tüketilir. Amerika'da yalnızca kahvaltıda tüketilen pankek, diğer ülkelerde günün herhangi bir saatinde tüketilebilir. Pankeki, krepten ayıran en önemli özellik, içerisine koyulan kabartma tozu ile daha yumuşak ve kabarık olmasıdır. Yanında ya da içerisine meyve koyularak lezzetleri çoğaltılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, sade pankek tarifinin malzemeleri aşağıda.
1 Porsiyon Pankek Kaç Kalori?
Daha fazlası için pankek tarifleri sayfamıza göz atın.
Üzeri için:
Pişirme Önerisi: Pankeklerin aynı boyutlarda olması için, ortası boş olan silikon kalıpları kullanabilirsiniz.