Otlu Mini Çörek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Otlu Mini Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Otlu Mini Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Jülyen doğradığınız biberleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Yarım ay şeklinde dilimlediğiniz mantarları ilave edin. 2-3 dakika sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip soğumaya bırakın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Tezgaha alıp elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına harçtan yerleştirin. Kenarlarını ortaya getirerek büzün. Ortasına rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew