Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Büyük bir kaseye 4 yumurtayı kırın. Kalan 2 yumurtanın aklarını ayırıp sarılarını kaseye ekleyin.
Toz şeker, kek unu ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpın. Başka bir kapta yumurta aklarını kar halinde çırpın. Hazırladığınız hamura ilave edip karıştırın.
Yuvarlak kek kalıbını hafifçe yağlayıp hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuk keki enlemesine 2 eşit parçaya kesin. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp birazını süsleme için ayırın.
Kalan krem şantiyi kekin alt diliminin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın.
Çilek reçelini süzgece alıp suyunu süzün. Kekin üzerini çilek taneleri ile kaplayın. Kenarlarını kalan krem şanti ile süsleyip servis yapın.