Nişastalı Pastane Poğaçası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nişastalı Pastane Poğaçası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Nişastalı Pastane Poğaçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu ve nişastayı yoğurma kabına alın ve ortasını çukur şeklinde açın.
  2. Yumurta, zeytinyağı, süt, maya, tuz ve şekeri ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda açıp içine kıyılmış maydanozlu peynirli karışımdan koyup kapatın.
  4. Hamura uzun şekil verin. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  5. Üst kısmına bıçak yardımıyla çizikler yapın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp haşhaş serpin.
  6. Yeniden mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamurları 190 dereceye ayarlı soğuk fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. 

Dilerseniz, kısa sürede hazırlanan mayasız poğaça tarifini de deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew