- Unu ve nişastayı yoğurma kabına alın ve ortasını çukur şeklinde açın.
- Yumurta,
zeytinyağı, süt, maya, tuz ve şekeri ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde
yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda açıp içine kıyılmış maydanozlu peynirli
karışımdan koyup kapatın.
- Hamura uzun şekil verin. Kapattığınız kısım alta gelecek
şekilde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Üst kısmına bıçak yardımıyla çizikler
yapın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp haşhaş
serpin.
- Yeniden mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamurları 190 dereceye ayarlı soğuk
fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, kısa sürede hazırlanan mayasız poğaça tarifini de deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.