Narenciyeli Dilimler
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 18 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Narenciyeli Dilimler Tarifi İçin

Malzemeler

Taban hamuru için

Narenciyeli kat için

Narenciyeli Dilimler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un,  şeker ve tereyağını çukur bir kaba alıp parmak uçlarınızla hızlı hareketlerle ekmek kırıntısı kıvamında bir karışım haline gelene kadar karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş 23X33 cm ebatlarında bir tepsiye hamuru elinizle hafifçe bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp ılındırın. Narenciyeli kat için limonların ve portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Yumurtaları ekleyip çırpın. Un ve şekeri ekleyip tekrar çırpın. Önceden pişirdiğiniz tabanın üzerine döküp 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp tatlıyı soğutun. Kare şeklinde dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew