Mürver Çiçeği Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mürver çiçeği, hanımeligiller familyasından, çok aromalı olan çiçekleri reçel ve sirke soslarına koku vermek için kullanılıyor. Bütün Avrupa’da yetişen mürver çiçeği aynı zamanda mayalı içeceklerin üretiminde de kullanılmakta. Genç filizleri, kuşkonmaz gibi pişirilmesine olanak sağlayan lezzetli bir özelliğe sahiptir. Yöresel pazarlarda bulunur.

Mürver Çiçeği Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Mürver Çiçeği Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kahvaltı sofralarınız için renkli tatlar hazırlayabilirsiniz. Çiçekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürerek derin bir kaba alın.
  2. Üzerine elma suyunu döküp üzerini kapatın. 24 saat bekletin.
  3. Bir gün sonra tülbent yardımıyla suyunu süzdürün. Suyu limon suyu ile karıştırıp tencereye alın.
  4. Toz şekeri ilave edin. Çiçekleri de ekleyip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını kapatın. Soğuyunca servis yapın.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew