Mürdüm Erikli Cevizli Turta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mürdüm Erikli Cevizli Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Mürdüm Erikli Cevizli Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Un, tozşeker, ufak parçalara doğranmış margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp  pütürlü bir karışım elde edene kadar yoğurun. Yumurta, ceviz ve soğuk suyu ekleyip yoğurmaya devam edin.

Üzeri için, mürdüm eriklerini 4 dilime kesip çekirdeklerini çıkarın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını mikserle bir kapta çırpın. Yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin. Un, 7 kaşık pudraşekeri ve cevizi ekleyip iyice karıştırın.

Hamuru unlanmış bir zemine alıp merdane ile 3-4 mm inceliğinde açın. 22 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayıp  içine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine tozşeker serpin. Tereyağlı yumurta karışımını ekleyin. Üzerine erik dilimlerini dik olarak yarısına kadar batırın. Fırına verip 10-15 dakika pişirin. Ilınınca üzerine kalan pudraşekerini serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew