Lezzet'in
yemek tarifleri ile olduğu gibi
pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Un, tozşeker, ufak parçalara doğranmış margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp pütürlü bir karışım elde edene kadar yoğurun. Yumurta, ceviz ve soğuk suyu ekleyip yoğurmaya devam edin.
Üzeri için, mürdüm eriklerini 4 dilime kesip çekirdeklerini çıkarın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını mikserle bir kapta çırpın. Yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin. Un, 7 kaşık pudraşekeri ve cevizi ekleyip iyice karıştırın.
Hamuru unlanmış bir zemine alıp merdane ile 3-4 mm inceliğinde açın. 22 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayıp içine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine tozşeker serpin. Tereyağlı yumurta karışımını ekleyin. Üzerine erik dilimlerini dik olarak yarısına kadar batırın. Fırına verip 10-15 dakika pişirin. Ilınınca üzerine kalan pudraşekerini serpiştirip dilimleyerek servis yapın.