Mısır Unlu Poğaça
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mısır Unlu Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzeme:

Üzeri için:

Mısır Unlu Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı ılık suda 1 kaşık tozşekerle ezip kabarıncaya kadar 15 dakika bekletin. İç malzemesi için; maydanozu temizleyip kıyın.
  2. Peyniri ezip maydanoz ve cevizle harmanlayın. 
  3. Un ve mısır ununu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, mayalı su, 2 yumurta, şeker ve tuzu ekleyip yoğurun.
  4. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerini bezle örtün ve 15 dakika daha dinlendirin.
  5. Hamurları 10-12 cm çapında açıp ortalarına peynirli harçtan bir miktar yayın. İkiye katlayıp kenarlarını kapatın.
  6. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 15 dakika dinlendirin. Susam ve çöreotu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew