Malzemeler
Kızartmak için
Şurup için
Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...
Şurup için şeker ve suyu birtencerede karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirip limon suyunu ilave edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Mısırunu, un, vanilya ve pirinç ununu yoğurma kabına eleyin. Şeker ve bir tutam tuz ekleyip harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin.1.5 bardak su ekleyip kaynatın. Unlu karışımı ilave edip 10 dakika kavurun. Ocaktan alın. Ilınınca yumurtaları ilave edip karıştırın.
Hamuru tulumba tatlısı ucu takılmış sıkma torbasına aktarın. Zeytinyağını ısıtın. Hamuru şekillendirerek yağın içine atıp kızartın. Hamurlar sıcakken şurubun içinde atıp 10 dakika bekletin. Pudra şeker serpip servis yapın.