Mereng (Beze)
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ağızda eriyen enfes bir lezzet. Kar beyazı renginde ve kurabiye görünümünde pamuk şeker gibi. Pastane vitrinlerinde görüp imrendiğiniz mereng ya da diğer adıyla bezeyi evde hazırlamak da çok kolay.

Hazırladığınız merengleri, pavlova, merengli kakaolu pasta ve orman meyveli mereng tarifinde kullanabilirsiniz.

Mereng (Beze) Tarifi İçin

Malzemeler

Mereng (Beze)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları yumurta akına bir damla dahi bulaştırmamaya dikkat edin.
  2. Ayırdığınız sarıları başka bir yemekte kullanmak üzere saklayın.
  3. Toz şekeri yumurta aklarına ilave edin. 3 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  4. Beyazlaşarak koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika çırpmaya devam edin.
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine dilediğiniz büyüklükte damlalar halinde dökün.
  6. Tepsiyi sıcak fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin ve fırın kapağı aralık olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  Püf Noktası
  • Yumurtalar oda ısısında olmalı ve akına iğne ucu kadar dahi yumurta sarısı bulaşmamalı. 
  • Çırpma işlemi yapılacak kabın ve çırpma tellerinin temiz ve kuru olmasına dikkat etmeli. 
  • Şeker, yumurtalar köpükleşmeye başlayıp kıvamı yoğunlaşır yoğunlaşmaz iki aşamada eklenmeli. 
  • Yumurtalar çırpılırken 1 tutam (iki parmağınızın tuttuğu miktar kadar) tuz eklenmeli.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew