Melek Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Melek Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Üzeri için

Melek Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri haşlayıp soyun. Ezerek püre haline getirin. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağın yarısını bir tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
  2. Derin bir kâseye patates püresi, soğan ve kaşarpeynirini alıp iyice karıştırın.
  3. Yoğurdu bir kaba alıp kalan sıvıyağı ve 1 yumurtayı ekleyin. İyice çırpın.
  4. Yufkaları 6-7 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. Üzerlerine yoğurtlu karışımı bir fırça ile sürün.
  5. Şeritlerin uç kısımlarına 1?er kaşık iç malzemeden koyup üçgen şeklinde katlayarak sarın.
  6. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan 1 yumurtayı çırpıp sürün.
  7. Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Afiyet olsun.


Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew