- Mantarları ve soğanı yarım ay şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip biraz soteleyin.
- Mantarı ve ince kıydığınız biberiyeyi ekleyip hafif soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Derin bir kaba unları, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız tereyağını, yumurtayı ve kremayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Mantarlı soğanlı harcı ekleyip karıştırın. Hamurun üzerine biraz un serpip merdane yardımıyla açın. Çay bardağı yardımıyla mini daireler çıkarın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine fırça ile krema sürün. Yuvarlak olarak doğradığınız soğan dilimi ve biberiyeyi ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Daha hafif versiyonu olan soğanlı çörek tarifine de göz atabilirsiniz.