SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Mantarlı Ekmek Kâsesi
Mantarlı Ekmek Kâsesi
Güncelleme tarihi:
10 Haziran 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Ekmek Kâsesi Tarifi İçin
Malzemeler
12 dilim tost ekmeği
150 gr mantar
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
3 dal dereotu
1 tutam kuru biberiye
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Mantarlı Ekmek Kâsesi
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Margarini tavada eritin. Soğan ve sarımsağı soteleyin.
Mantarları yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Soğanlı karışıma ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.
Salçayı 2 kaşık su ile ezip ekleyin ve karıştırın. Kekik, biberiye ve tuz serpip tavayı ocaktan alın.
Tost ekmeklerini bir tepsiye yerleştirin. 8 dilim ekmeğin orta kısımlarını şekilli hamur kalıbıyla keserek çıkarın.
Kestiğiniz 2'şer dilim ekmeği bütün ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirip 3 kat yapın. Ortalarına iç malzemeyi paylaştırın.
Fırın ızgarasını yakın. Tepsiyi fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Kahvaltılık Tarifler
Akşam Yemeği
Öğle Yemeği
Diğer Tarifler
Benzer Tarifler
Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew