Mantarlı Ekmek Kâsesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Ekmek Kâsesi Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Ekmek Kâsesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Margarini tavada eritin. Soğan ve sarımsağı soteleyin.
  2. Mantarları yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Soğanlı karışıma ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. 
  3. Salçayı 2 kaşık su ile ezip ekleyin ve karıştırın. Kekik, biberiye ve tuz serpip tavayı ocaktan alın.
  4. Tost ekmeklerini bir tepsiye yerleştirin. 8 dilim ekmeğin orta kısımlarını şekilli hamur kalıbıyla keserek çıkarın. 
  5. Kestiğiniz 2'şer dilim ekmeği bütün ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirip 3 kat yapın. Ortalarına iç malzemeyi paylaştırın. 
  6. Fırın ızgarasını yakın. Tepsiyi fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew