Limonlu Pelte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Pelte Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Pelte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 4 bardak suyu derin bir tencereye dökün. Nişastayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Toz şeker, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip kısık ateşte koyu muhallebi kıvamında pişirin.
  2. Kare şeklindeki bir kalıbın dibine birkaç kaşık muhallebi döküp kaşıkla yayın. Üzerini bisküvi dilimleriyle kaplayın. 
  3. Malzeme bitene kadar muhallebi ve bisküvi sıralamasını uygulayın. Buzdolabında bir gün bekletin. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpip dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew