Limonlu Crème Brûlée
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Crème Brûlée Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Crème Brûlée

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Krem peynir, şeker ve limon kabuğunu bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Yumurta sarıları, vanilya ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Isıya dayanıklı küçük kapların tabanına acıbadem kurabiyelerini yerleştirin. Krema karışımını üzerine ekleyin ve kapları bir tepsi içine yerleştirin. Tepsinin içine kapların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun ve 160 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Kaseleri sudan çıkarıp 6-8 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Tatlıların üzerine esmer şeker serpiştirin. Fırın ızgarasında ya da pürmüz ile üzerini yakın. Limon kabuğu serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew