- Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Un, rendelenmiş limon kabuğu ve kabartma tozunu bir kaba eleyip harmanlayın. Margarini oda ısısında yumuşatıp şekerle birlikte iyice çırpın. - Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Elenmiş unlu karışımı ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar 4-5 dakika daha çırpın.
- Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Enine ikiye kesin.
- Krema için, tüm malzemeleri bir kapta çırpın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp sürekli karıştırarak ılıtın.
- Kekin birini servis tabağına alın. Üzerine kremasını yayın. Kalan kek parçasını üzerine kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Pudraşeker serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Özel günlerinizi güzelleştirecek çikolatalı alman pastası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.