Beze için yumurta beyazlarına bir tutam tuz
ekleyerek mikser yardımıyla çırpın. Yumurta
beyazları iyice kabarınca yavaş yavaş şekeri
ekleyin ve mikserin hızını arttırın. Yaklaşık
3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın.
Karışıma limon kabuğu rendesi ve vanilyayı
ekleyin. Beze harcını kaşık yardımıyla
sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili
fırın tepsisine ortaları boş kalacak şekilde
küçük yuvarlaklar sıkın. Önceden ısıtılmış
110 derece fırında fırının kapağı hafif aralık
olacak şekilde 1.5-2 saat pişirin. Fırından
çıkarıp tamamen soğuyana kadar bekletin.
Limonlu dolguyu hazırlamak için orta boy
bir tencerede limon suyu, toz şeker, yumurta
ve yumurta sarılarını bir tutam tuz ile çırpın.
Tencerenizi orta ateşe alıp tereyağını ekleyin.
Tereyağı iyice eriyene kadar çırpıcı ile
çırparak muhallebi kıvamına gelinceye kadar
pişirin. Pişen limonlu dolguyu tel süzgeçten
geçirip bir kaseye alın. Ilındıktan sonra üzerini
streç filmle kapatıp tamamen soğuması
için buzdolabına koyun. Soğuyan dolguyu
bezelerin ortasındaki boşluğa doldurun. Soğuk
servis yapın.
Beze, mereng gibi yumurta akıyla pişirilen tatlılarınızı fırının kapağı hafif aralık olarak pişirirseniz daha başarılı sonuçlar elde edersiniz.