Limon Çiçeği Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Limon çiçeği, limonun ağacının çiçekleridir. Genellikle aroması için tercih edilir. Portakal çiçeği gibi pastacılıkta kullanıldığı gibi en çok reçel yapımında kullanılır. Limonata yapımında kullanıldığında, kokusu ve görselliği ile hem şık bir sunum, hem de hoş kokulu aromatik bir içecek elde edebilirsiniz.

Limon Çiçeği Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şurubu için

Limon Çiçeği Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Alternatif tatlarla kahvaltı sofralarınıza renk katın. Limon çiçeklerini derin bir kaba alın.
  2. 1 su bardağı toz şekeri üzerine döküp her gün üç kez ovalayarak 3 gün bekletin.
  3. Dört su bardağı suyu kaynatın. Üç gün beklemiş olan limon çiçeklerini kaynayan suya ilave edin. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  4. Diğer tarafta su ile toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.
  5. Kaynatıp suyunu süzdürdüğünüz limon çiçeklerini ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar tekrar kaynatın.
  6. Ilınınca kavanoza aktarıp iki üç gün güneşte bekleterek servise hazır hale getirin.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew