Kuruyemişli Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuruyemişli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kek hamuru için

Süslemek için

Kuruyemişli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemek tarifleri arasında kuruyemişin keke kattığı lezzet. Yumurtaları ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip pütürsüz bir hamur olana kadar çırpın.

Kayısı, incir, üzüm, siyah üzümü iyice yıkayın. Portakal suyunu geniş bir kaseye dökün. Kayısı ve incirleri küçük parçalara doğrayıp portakal suyuna ilave edin. Kuru üzüm ve siyah üzümleri ekleyip 20-30 dakika bekletin. Kağıt peçete üzerine alıp iyice süzün. Meyve şekerlemelerini doğrayın. Kuruyemişler ve meyve şekerlemelerini hamura ilave edip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Hamuru yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına döküp üzerini spatula ile düzelterek yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınması için 10 dakika bekletin. Servis tabağına alıp dilimleyin. Çilek ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew