Adım Adım Kurutulmuş Domatesli Bisküvi Yapımı:
Öğle aralarında ve çay saatlerinde tüketilen bisküviler, genellikle hazır olarak satılır. Malzemeler hazırsa, ev yapımı kurutulmuş domatesli bisküvi tarifine geçebiliriz.
- Su ve susam dışındaki tüm malzemeleri ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yeterli miktarda su ilave edin ve 25 cm uzunluğunda bir silindir olacak şekilde yuvarlayın.
- Susam tanelerini bir yağlı kağıt üzerine yayın. Silindir şekli verdiğiniz hamuru susamın üzerine alarak her tarafının susama bulanmasını sağlayın.
- Hamuru aynı yağlı kağıtla sarıp yarım saat dondurucuda bekletin. Soğuyan hamurdan 5 mm inceliğinde yuvarlaklar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen bisküvileri soğumaya bırakın.
- Dilerseniz kurutulmuş domatesli bisküviyi, patatesli poğaça ile birlikte ikram ederek sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kurutulmuş Domatesli Bisküvinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamurun kıvamını ayarlamak için malzemeler oda sıcaklığında olmalı ve mutlaka robottan geçirilmelidir.
- Hazırladığınız hamuru dinlendirmeyi unutmayın. Bu sayede tüm malzemeler daha iyi harmanlanmış olacaktır.
- Bisküviyi lezzetlendirmek için, beğendiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
- Kullanacağınız domateslerin olgun ve önceden kurutulmuş olmasına dikkat edin.
1 Porsiyon Kurutulmuş Domatesli Bisküvi Kaç Kaloridir?
- Domatesle hazırlanarak sunulan bir porsiyon bisküvi, yaklaşık 340 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanların dikkatli bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.
Siz de hamur işi tarifleri ile özel günlerinizi renklendirmek istiyorsanız, pratik bir şekilde hazırlanan bisküvili pasta tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.