Kruvasan
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkçe'de ay çöreği, hilal açması olarak bilinen kruvasan, İngilizlerin sabah kahvaltısının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.  Sabah kahvaltılarında ve çay saatlerinde sıkça tercih ediliyor. Türkiye'de de son yıllarda sıkça yapılan tarifler arasına girdi.  Kuruvasan çikolatalı ve sade olarak iki farklı şekilde tüketiliyor. Ağızda kolayca dağılan kruvasan nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa kruvasan tarifine geçelim.

Kruvasan Tarifi İçin

Malzemeler

Ara katlara sürmek için:

İçine sürmek için:

Üzeri için:

Kruvasan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Önce sütü, suyu ve şekeri bir kaba alın. Mayayı eritin, sıvı yağı, yumurta aklarını ve azar-azar unu ilave ederek ele yapışmayan güzel bir hamur elde edin. Hamuru 4-5 dakika kadar tezgahın üzerinde yoğurun.
  2. Daha sonra hamuru 10 eşit parçaya bölüp, pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile hafif un serperek 10 bezeyi açın.
  3. Bezelerin üzerine her tarafına gelecek şekilde tereyağı sürüp üst üste dizin (En üst kata sürmeyin).
  4. Üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 1 saat bekletin. Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarıp merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açabildiğiniz kadar büyütün.
  5. 16 eşit parçaya bölüp, baş tarafına bıçakla 2 cm kesik atın. 1 tatlı kaşığı krem çikolata koyup rulo şeklinde sarın.
  6. 10-15 dakika kadar tepside bekletip üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede 20 dakika kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.
  Püf Noktası
  • Kruvasanı mermer tezgahta hazırlamak daha doğru olacaktır. 
  • Soğuk bir ortamda yapılmalıdır.
  • Tereyağı oda sıcaklığında şekillendirildikten sonra soğutulmalıdır. 
  • Kat verirken eşit açılmalıdır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Fransız Mutfağı Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew