Krokanlı Ve Çikolatalı Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Krokanlı Ve Çikolatalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Çikolata kremalı krokan için

Süslemek için

Krokanlı Ve Çikolatalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor.

Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları ve tozşekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, rendelenmiş çikolata, çekilmiş badem ve elenmiş unu ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını ilave edip çırparak düzgün bir hamur elde edin.

Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba döküp üzerini spatula ile düzeltin. 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerine kakao serpiştirip antepfıstığı ve gümüş renkli şekerlemelerle süsleyin.

Krokan için, şeker ve suyu tavada eritip karamelize olana kadar karıştırarak pişirin. File bademi ekleyip karıştırın ve yağlı kağıdın üzerine dilediğiniz şekilde yayıp soğumaya bırakın. Krokanları eşit büyüklükte kare parçalara kesin.

Krema için, beyaz çikolatayı bir kaba ufalayın. Krema ve tereyağını ekleyip kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırarak pişirin. Kremayı krokanların yarısının üzerine sürüp kalan krokanlarla kapatın. Keki dilimleyip kremalı krokan ile servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew