Lezzet'in
yemek tarifleri ile olduğu gibi
pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Kek için, margarini oda ısısında yumuşatın. Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Aklarını geniş ve çukur bir kaba alın. 1 tutam tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Margarin ve şekeri ayrı bir kapta çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Azar azar unlu karışım ve sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. En son kakao, konyak ve yumurta aklarını ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar tekrar çırpın.
Kek harcını önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğuyunca enine ikiye kesin.
3. Krema için, tereyağı dışında kalan tüm malzemeleri derin bir sos tavasına alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım pişirin. Tereyağını ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
Keki ıslatmak için süt ve konyağı karıştırıp yarısını alt kekin üzerine gezdirin. Kremanın üçte birini üzerine yayın. Küçük parçalara kesilmiş portakal şekerlemesinin yarısını üzerine dizin. Kekin üst parçasını üzerine kapatın. Üzerine sırasıyla kalan konyaklı karışımı ve kremayı yayın. Portakal şekerlemesi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.