Lezzet'in
yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor...
Kek için oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ile tozşekerini çırpın. Ceviz, tarçın, badem içi, hindistancevizi ve elenmiş unu ilave edip topak topak olacak şekilde hafifçe yoğurun. Hamuru buzdolabında 3 saat bekletin.
İç malzemesi için kirazların çekirdeklerini çıkarın. şeker, oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, portakal kabuğu rendesi ve tarçını derin bir tavada karamelize edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamurun (topak topak) dörde üçünü yağlanmış bir fırın kalıbına yayın. Üzerine kirazlı harcı ve kuru üzümleri paylaştırın. Kalan hamuru kirazlı harcın üzerine dağıtın. Ceviz içlerini serpiştirip önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.