Denenmiş
yemek tarifleri sunan Lezzet'in
tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin.
15x6.5 cm ebadında dikdörtgen şeklindeki bir kek kalıbının içine alüminyum folyo döşeyin. 4 kaşık krema ve bitter çikolatayı bir kapta benmari usulü eritin. Ocaktan alıp karıştırarak ılıtın. Çikolatanın yarısını kalıba yayın. Katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin. Kalan çikolatanın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp oda sıcaklığında bekletin.
Beyaz çikolatayı rendeleyip bir kasede 1 kaşık krema ile karıştırın. Benmari usulü eritin. Ocaktan indirip karıştırarak ılıtın. Kalıptaki bitter çikolatanın üzerine yayın. Kalıbı tekrar buzdolabına yerleştirin.
Kestaneli karışımı donan beyaz çikolatanın üzerine yayın. Kalan bitter çikolatayı tekrar ısıtıp eritin. Hafifçe ılındıktan sonra kestane püresinin üzerine yayın. Kalıbı buzdolabına yerleştirip çikolata donana kadar bekletin. Terini servis tabağına alıp dilimleyin. Tabağın kenarlarını taze nane ve kivi dilimleriyle süsleyerek servis yapın.