Kestane Şekeri
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hemen her yaştan insanın severek yediği kestane şekerini evinizde yapmaya ne dersiniz? Üstelik oldukça pratik bir yöntemle.Tek yapmanız gereken kestane,su ve şeker hazırlamak.

Kestane Şekeri Tarifi İçin

Malzemeler

Kestane Şekeri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun.
  2. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun.
  3. Toz şekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin.
  4. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin.
  5. Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin.
  6. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew