Adım Adım Kekikli Pretzel Yapımı:
Tatlı ve tuzlu çeşitleriyle sunulan pretzel, Alman mutfağının önemli lezzetlerinden biridir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı kekikli pretzel tarifine başlayabiliriz.
- Un, maya, kekik yapraklarını, tuz ve şekeri bir kapta harmanlayın. Üzerine zeytinyağı ekleyerek karıştırın.
- Hamuru unlanmış zemine alıp 10 dakika yoğurun. Hafif
yağlanmış cam bir kase içine yerleştirip üzerini nemli bir bezle örtün ve 1-2 saat
mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru kaseden alarak 1 dakika yoğurun ve 16 eşit parçaya
ayırın. Her bir parçayı unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun şeritler haline getirin.
- İki
ucunu çapraz olarak üst üste getirdikten sonra bir tur çevirin ve yuvarlak tarafın
üzerine yapıştırın.
- Pretzelleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerini streç film
ile örterek 30 dakika bekletin.
- Karbonatı sıcak su ile karıştırın ve hamurların üzerine
fırça ile sürün. Susam ve deniz tuzu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında
15 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından alıp pretzellerin üzerine hafif çırpılmış yumurta
sürüp 5 dakika daha pişirin. Izgara teli üzerine alıp soğumaya bırakın.
- Kekikli pretzeli, bulgurla hazırlanan fellah köfte ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kekikli Pretzelin Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamur için kuru maya kullanıyorsanız, mutlaka toz şeker ilave edin. Bu sayede tadının dengelenmesini sağlayabilirsiniz.
- Kekik yapraklarını ince ince kıyarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
- Hamurda topaklanmalar olursa, mikser ile çırparak topaklanma olan bölgeleri dağıtın.
- Pretzellerin dağılmaması için, hamuru dinlendirmeyi unutmayın.
1 Porsiyon Kekikli Pretzel Kaç Kaloridir?
- Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon kekikli pretzel, yaklaşık 350 kaloridir. Şeker oranı düşük olduğu için diyet listelerinde de küçük porsiyonlar halinde tüketilebilir.
Çay sohbetlerinin yanında ikram edilen kurabiye tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, en popüler çeşitlerden biri olan çikolatalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.