Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyup ezerek püre haline getirin. Unu yoğurma
kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.
Mayayı ve ılık sütün yarısını ilave edip hamuru
yoğurun. Yumurta, tereyağı, püre haline getirdiğiniz patates, tuz, kalan süt veya suyu
ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık
bir yerde 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın.
Parçaları merdane ile 3-4 mm inceliğinde olacak şekilde açıp 10-12 cm ölçülerinde
kareler kesin.
Karenin bir köşegeni boyunca peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi
sararak ay şekli verin.
Tepsiye dizip 15-20 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta
sarısı sürüp susam serpin. 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis
yapın.