Malzemeler
Kreması için
Şurup için
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu ekleyip çırpmaya devam edin. Tereyağını tabanı düz bir yuvarlak kek kalıbına sürün. Pandispanya harcını kalıba doldurup önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılıtın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Krema için; süt, un, şeker, vanilya ve yumurtaları derin bir kasede mikserde iyice çırpın. Derin bir tavada margarini eritip sütlü karışımı ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip soğutmaya bırakın.
Kayısıları bol suyla yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamında kaynatın. Kayısıları ilave edip 10 dakika pişirin. Kayısıları şurubun içinden süzerek alın.
Krema, kayısılar ve kek parçalarını büyük bir cam kaseye değişimli olarak dizin. En üstü krema ve şeftali şeklinde tamamlayın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.