Adım Adım Karamelli Cheesecake Yapımı:
Dünyanın birçok yerinde farklı tekniklerle sunulan cheesecake hakkında bizim de söyleyeceklerimiz var. Malzemeleriniz hazırsa, karamelli cheesecake tarifine başlayabiliriz.
- Karamel için; tereyağını küçük parçalara bölüp sos tenceresine alın. Şeker ve kremayı
ekleyip kısık ateşte karıştırarak 4 dakika kaynatın.
- Karışımdan 1.5 su bardağı kadarını
servis için ayırın. Kalanını ısıya dayanıklı bir cam kaseye aktarın. Her ikisini de
buzdolabında bekletin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına
yağlı kağıt serin. Çikolatadan 100 g kadar kıvrımlar keserek üzeri için oda ısısında
bekletin.
- Kalan çikolatadan 100 g kadarını küçük parçalar şeklinde doğrayın. Brownie
tabanı için 150 g çikolatayı tereyağı ile birlikte sos tenceresine alın ve orta ateşte
erimeye bırakın. Ocaktan alıp 5 dakika soğutun.
- Üzerine esmer şeker ve 1 yumurta ilave
ederek karıştırın. Unu eleyerek ekleyin. Hamuru kalıba aktarıp 15 dakika pişirin.
- Bu
arada krem peynir veya labne peyniri ile şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları teker
teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya ve kremayı ekleyip karıştırın.
- Karışımın yarısını, pişirdiğiniz brownie tabanının üzerine yayın. Karamelin yarısını ise üzerinde kaşıkla gezdirin. Küçük parçalara ayırdığınız çikolatanın yarısını serpiştirin.
- Kalıbı fırına yerleştirip 45 dakika kadar pişirin. Fırından alıp oda ısısına
gelene kadar beklettikten sonra, en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
- Hazırladığınız
çikolata kıvrımlarını cheesecake üzerine yerleştirin. Ayırdığınız karameli, bir sos
tenceresinde ısıtıp cheesecake ile birlikte servis yapın.
- Özellikle yaz aylarında karamelli cheesecake'i, ev yapımı şeftalili dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Karamelli Cheesecake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Yoğun bir kıvam istiyorsanız, peynir ölçüsünü arttırabilirsiniz.
- Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu sayede karıştırma işlemini daha kolay yapabilirsiniz.
- Labne peynir kullanacaksanız, kullanmadan önce kağıt havlunun üzerinde bekletin. Böylece peynirin fazla yağı ve suyu süzülecektir.
- Cheesecake hazırlarken fazla çırpmamaya dikkat edin. Kıvamı tuttuğunda çırpma işlemini bırakabilirsiniz.
- Kekin kalıba yapışmasını önlemek için, piştiğinden kalıptan çıkartın. Bu işlemi kolaylaştırmak için kelepçeli kalıplardan kullanabilirsiniz.
- Her yerin eşit derecede pişmesi için, fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmayın.
1 Porsiyon Karamelli Cheesecake Kaç Kaloridir?
- Standart malzemelerle hazırlanan cheesecake'in bir porsiyonu, yaklaşık 320 kaloridir.
Çay sohbetleri için düşük kalorili kek tarifleri arıyorsanız, un kullanılmadan hazırlanan şekersiz kek tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.