Karamelli Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karamelli Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Karamel için

Karamelli Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Adım Adım Karamelli Cheesecake Yapımı:

Dünyanın birçok yerinde farklı tekniklerle sunulan cheesecake hakkında bizim de söyleyeceklerimiz var. Malzemeleriniz hazırsa, karamelli cheesecake tarifine başlayabiliriz.

  1. Karamel için;  tereyağını küçük parçalara bölüp sos tenceresine alın. Şeker ve kremayı ekleyip kısık ateşte karıştırarak 4 dakika kaynatın.
  2. Karışımdan 1.5 su bardağı kadarını servis için ayırın. Kalanını ısıya dayanıklı bir cam kaseye aktarın. Her ikisini de buzdolabında bekletin.
  3. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Çikolatadan 100 g kadar kıvrımlar keserek üzeri için oda ısısında bekletin.
  4. Kalan çikolatadan 100 g kadarını küçük parçalar şeklinde doğrayın. Brownie tabanı için 150 g çikolatayı tereyağı ile birlikte sos tenceresine alın ve orta ateşte erimeye bırakın. Ocaktan alıp 5 dakika soğutun.
  5. Üzerine esmer şeker ve 1 yumurta ilave ederek karıştırın. Unu eleyerek ekleyin. Hamuru kalıba aktarıp 15 dakika pişirin.
  6. Bu arada krem peynir veya labne peyniri ile şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya ve kremayı ekleyip karıştırın.
  7. Karışımın yarısını, pişirdiğiniz brownie tabanının üzerine yayın. Karamelin yarısını ise üzerinde kaşıkla gezdirin. Küçük parçalara ayırdığınız çikolatanın yarısını serpiştirin.
  8. Kalıbı fırına yerleştirip 45 dakika kadar pişirin. Fırından alıp oda ısısına gelene kadar beklettikten sonra, en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
  9. Hazırladığınız çikolata kıvrımlarını cheesecake üzerine yerleştirin. Ayırdığınız karameli, bir sos tenceresinde ısıtıp cheesecake ile birlikte servis yapın.
  10. Özellikle yaz aylarında karamelli cheesecake'i, ev yapımı şeftalili dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Karamelli Cheesecake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Yoğun bir kıvam istiyorsanız, peynir ölçüsünü arttırabilirsiniz.
  2. Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu sayede karıştırma işlemini daha kolay yapabilirsiniz.
  3. Labne peynir kullanacaksanız, kullanmadan önce kağıt havlunun üzerinde bekletin. Böylece peynirin fazla yağı ve suyu süzülecektir.
  4. Cheesecake hazırlarken fazla çırpmamaya dikkat edin. Kıvamı tuttuğunda çırpma işlemini bırakabilirsiniz.
  5. Kekin kalıba yapışmasını önlemek için, piştiğinden kalıptan çıkartın. Bu işlemi kolaylaştırmak için kelepçeli kalıplardan kullanabilirsiniz.
  6. Her yerin eşit derecede pişmesi için, fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmayın.

1 Porsiyon Karamelli Cheesecake Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan cheesecake'in bir porsiyonu, yaklaşık 320 kaloridir. 

    Çay sohbetleri için düşük kalorili kek tarifleri arıyorsanız, un kullanılmadan hazırlanan şekersiz kek tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew