Şekersiz, yağsız ve unsuz karabuğdaylı kakaolu hurma topları...
Karabuğday nasıl filizlendirilir?
1 su bardağı çiğ (Kavrulmamış) karabuğdayı bir kaba alın. Üzerine 3 katı oranında temiz, oda sıcaklığında su ekleyin. 20 dakika bekletin ve süzdürüp durulayın. Yayvan bir süzgece, çok üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Sabah, akşam üstünden hafifçe su dökerek nemlendirin, nişastalı su bırakırlarsa bu suyu durulayın. Karabuğday bu aşamada biraz kırılgan oluyor, işlemi yaparken yumuşak davranın. Oda sıcaklığında bekletin, hava sıcaklığı ve nem oranına bağlı olarak 1-2 güne filizler çıkacaktır. Filizlerin çok uzamasına gerek yok, maksimum 1 cm yeterli. Filizlenen karabuğdayı buzdolabında muhafaza edebilir ya da güneş veya düşük ısıda kurutma fırınında kurutabilirsiniz.
Kuruyemişli hurma topları tarifi için tıklayın