Karabaş Otu Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karabaş otu, ballıbabagiller familyasından çok yıllık otsu bir bitkidir. Ezildiği zaman kuvvetli ve hoş olmayan bir koku çıkarır. Çiçekleri mavi veya menekşe rengindedir. Ülkemizde alçak maki gruplarıyla birlikte yetişir. Genellikle süs bitkisi olarak kullanılan karabaşotu, Ege ve Akdeniz yöresinde reçel olarak da tüketilmektedir. Reçel yapımında çiçekleri kullanılır. Kuvvet verici ve ağrı dindirici özelliği vardır.

Karabaş Otu Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şurubu için

Karabaş Otu Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Doğanın en güzel renklerini sofralarınıza taşımanın tam zamanı. Karabaş otunu 4 su bardağı suyla harlı ateşte haşlayıp suyunu süzdürün.
  2. Diğer tarafta 2 su bardağı haşlama suyu ile 2 su bardağı suyu karıştırın. Toz şeker ilave edip kaynatın.
  3. Haşladığınız karabaş otlarının suyunu elinizle iyice sıkıp şekerli suya ilave edin.
  4. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  5. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp servise hazır hale getirin.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew