Ispanağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Üzerine su ilave etmeden orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp el blenderi ile pürüzsüz bir hale getirip soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını çırpın. Ispanak püresini ve ayçiçeği yağını ilave edip tekrar çırpın. Elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. Tuz ile çırptığınız kar beyazı haline gelen yumurta akını ilave edip beyazı söndürmeden karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru aktarıp spatula ile yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Krem peyniri derin bir kaba alıp üzerine küp şeklinde doğradığınız biberi, jambonu, dilimlediğiniz mantarı, turşuyu, maydanozu, dereotu ve mısırı ekleyip karıştırın. Ispanaklı keki eşit büyüklükte üçe kesin. İlk kekin üzerine hazırladığınız harcın yarısını sürün. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan harcı üzerine sürüp yayın. Kalan keki de üzerine kapatın. Streç film ile kaplayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz keki buzdolabından çıkarıp mini dikdörtgen olarak kesin ve servis yapın.