Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın ve küçük bir sos tenceresine alın. Tereyağı, su ekleyip orta ateşte hurmalar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine vanilya ekleyin. Çatalla ezerek püre haline getirin ve tart tabanlarının içine paylaştırın. Çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın. Kremayı sos tenceresinde ısıtın ve çikolata parçalarını ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Oda ısısına gelinceye kadar beklettikten sonra buzdolabında kıvamı katılaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika soğutun. Bu arada süsleme için çikolatayı eritin ve yağlı kağıt serili düz bir zemine dökerek spatula ile eşit kalınlıkta yayın. 10 dakika bekletip üzerine eritilmiş beyaz çikolatayı çatalla çizgiler halinde dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın. Çikolata kremasını yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve hurma pürelerini üzerine sıkın. Hazırladığınız çikolatayı ufak parçalar halinde kırıp tartları süsleyin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.