Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı
görünümünde olana kadar parmak uçlarınızla yoğurun. Yumurta ve bir yemek
kaşığı su ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edin.
20 santimlik tart kalıbını yağlayın ve içine hamuru alın. Hamuru elinizle hafifçe
bastırarak kalıbın içine yayın. Tabanını çatalla delerek buzdolabında 30 dakika
bekletin. Tereyağı ve şekeri bir kasede karıştırın. Yumurta, ince çekilmiş badem
ve unu ilave edip karıştırın. Karışımı tart hamurunun üzerine yayın. Hurmaları
uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Kesik kısımları alta gelecek
şekilde harcın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
Isıyı 180 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin. Kayısı reçelini ısıtıp ılık tartın
üzerine sürün. Servis yapın.