Hurmalı Ve Bademli Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hurmalı Ve Bademli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Hurmalı Ve Bademli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar parmak uçlarınızla yoğurun. Yumurta ve bir yemek kaşığı su ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edin. 20 santimlik tart kalıbını yağlayın ve içine hamuru alın. Hamuru elinizle hafifçe bastırarak kalıbın içine yayın. Tabanını çatalla delerek buzdolabında 30 dakika bekletin. Tereyağı ve şekeri bir kasede karıştırın. Yumurta, ince çekilmiş badem ve unu ilave edip karıştırın. Karışımı tart hamurunun üzerine yayın. Hurmaları uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Kesik kısımları alta gelecek şekilde harcın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Isıyı 180 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin. Kayısı reçelini ısıtıp ılık tartın üzerine sürün. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew