Hindistan Cevizli Bisküvi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hindistan Cevizli Bisküvi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Hindistan Cevizli Bisküvi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hindistan cevizini fırın tepsisine yayıp ara ara karıştırarak 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Un, şeker, Hindistan cevizi, rendelenmiş muskat, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın. Hamur halini alıncaya kadar kaşık kaşık su ekleyerek yoğurun. Gerekirse su ilavesi yapın. Hamuru dikdörtgen şeklinde toparlayıp streç filme sarın ve 15 dakika buzdolabında soğutun. Soğuyan hamuru keskin bir bıçak ile keserek spatula yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine fırça ile hafifçe su sürün ve toz şeker serpiştirin. Fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew