Yaklaşık 20-25 santim çapındaki orta boy yuvarlak cam ya da porselen fırın kabının
içine 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını bir fırçayla sürün. Yufkalardan birini buruşturup
kenarlarından hafifçe yüksek kalacak şekilde fırın kabının içine yerleştirin. Kalan
yufkayı küçük parçalar şeklinde kesin. Yumurtaları büyük bir kaseye kırın. Süt,
yoğurt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpın. Yufka parçalarını ekleyip karıştırın. Beyaz
peyniri ilave edin. Tuz, karabiber ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Harcı
kalıba yaydığınız yufkanın üzerine ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Ortadan ikiye kesilmiş domatesleri harcın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış
200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.