Havuçlu Bar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuçlu Bar Tarifi İçin

Malzemeler

Havuçlu Bar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bisküvileri mutfak robotunda çekerek ufalayın. Eritilmiş tereyağı, tarçının yarısı, ceviz ekleyip harmanlayın. 20 cm x 30 cm ölçülerinde dikdörtgen bir fırın kabına yağlı kağıt serip karışımı bastırarak yayın. Derin dondurucuda bekletin. Havuçların kabuklarını soyun ve irice rendeleyin. Yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanını yapışmaz yüzeyli tavaya alın. 2 yemek kaşığı su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Geniş bir kapta peynir ve şekerimikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Krema, nişasta, vanilya ve kalan tarçını ekleyerek karıştırın. Havuç rendesi ve püresini ilave edin. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayıp 180 derece fırında 60-65 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısına gelinceye kadar beklettikten sonra en az 4 saat buzdolabında soğutun. Kare dilimleyip üzerini süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew