Hamsili Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamsili Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Hamsili Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Tuz serpip süzgeçte 10 dakika bekletin ve bıçakla 3-4 parçaya kesin.
  2. Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Bir tavada sıvıyağı ısıtıp soğanları soteleyin.
  3. Balıkları ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştın.
  4. Yufkayı 7 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeridin uç kısmına hamsili iç malzemeden 1 kaşık yerleştirip muska şeklinde sarın.
  5. Uçlarını suyla ıslatıp tutturun. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
  6. Sıvıyağı tavada kızdırın. Börekleri iki taraflı kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamsi Tarifleri Balık Yemekleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew