Gelincik Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gelincik, gelincikgiller familyasından, çiçeği parlak ve kırmızı bir bitkidir. Taç yaprakları şekerlemecilikte, özellikle de yassı bonbonlar ve kırmızı renkli, kokulu pişmiş şekerlemelerde gıda boyası olarak kullanılır. Kimi yörelerde ise tıpkı gül reçeli gibi reçeli yapılabilir. Hemen hemen her yörede kendiliğinden yetişir. Yol kenarlarından toplanan gelincikler bol suyla yıkanmalıdır.

Gelincik Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Gelincik Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Doğanın en güzel renklerini sofralarınıza taşımanın tam zamanı. Çiçeklerin tohumlarını ve siyah kısımlarını keserek çıkarın.
  2. Yapraklarını kaynayan suya ilave edip bir taşım kaynatın. Ocaktan alın. Bol suyla yıkayın. Yaprakları süzgece alıp suyunu süzdürün.
  3. Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın. Yaprakları bu şuruba ilave edin.
  4. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin.
  5. Sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Soğuyunca servis yapın.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew