Frambuazlı Profiterol
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde profiterol nasıl yapılır diye merak edenler için, profesyonel profiterol yapma adımlarını tek tek anlattık. Tarifi denedikten sonra, yorumlar kısmında görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın. Profiterol hamuru yapımına ve püf noktalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Frambuazlı Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Üzeri için

Frambuazlı Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için tereyağı, su, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın. Unu bir seferde ekleyip hamur toparlanıncaya kadar pişirin.
  2. Ocaktan alarak mikserle 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Hamuru tatlı kaşığı dolusu yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. 220 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip ısıyı 190 dereceye indirin ve kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
  5. Fırından alarak soğumaya bırakın. Krema için tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  6. Ocaktan alıp ılınıncaya kadar karıştırın. Frambuazları ekleyip karıştırdıktan sonra düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve topların içine kremayı sıkın.
  7. Çikolatayı benmari usulü eritip jel boya ile renklendirin. Her bir topu çikolataya batırıp üzerine birer frambuaz yerleştirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew