Focaccia
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Serra Müftüoğlu'dan çay davetleriniz için şahane bir önerimiz var. İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan focaccia, fırınlanmış düz bir ekmek türüdür. Pizza hamuru ile benzerlik gösterir. İtalyan mutfağında masa ekmeği, meze ve birçok yemeğin yanında atıştırmalık olarak servis edilir. Peki, focaccia nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, evde focaccia yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak puf ekmek ve zeytinyağlı ekmek tarifine göz atın.

Focaccia Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için 

Focaccia

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm malzemeleri derin bir kaba alarak karıştırın.  Hamur ele yapışan bir kıvamda olmalıdır.
  2. Sonrasında tezgahı unlayarak hamuru yoğurmaya başlayın ve hamur kendini toparlayınca sıvı yağ ile yağladığınız bir kaseye alın ve üzerini bir bez ile kapatın. Mayalanması için 45-50 dakika dinlendirin. 
  3. Daha sonra hamuru 2 bezeye ayırarak 2 cm kalınlığında olacak şekilde pişireceğiniz borcamlara yayın ve üzerini malzemelerle süsleyin. 
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve ılık servis edin.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew