Fırında İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Un, irmik ve hindistan cevizi ile hazırlanan fırında irmik tatlısını, şerbetle buluşturduktan sonra sunabilirsiniz.

Klasik irmik tatlısına da göz atın.

Fırında İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Şerbeti için

Fırında İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için, şeker, su ve limon suyunu tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başladıktan sonra 6 dakika daha kaynatmaya devam edin. 
  2. Tencereyi ocaktan alıp şurubu oda ısısında ılındırın. Buzdolabına alıp soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağını tavada eritin. Büyük bir cam kaseye alıp ılındırın. 
  3. Şeker, un, irmik, Hindistan cevizi, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamuru içi yağlanmış dikdörtgen şekilli bir tepsiye döküp üzerini kaşığın tersiyle düzleştirin. 
  4. Keskin bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Her dilimin üzerine birer badem yerleştirin. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2 saat bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew