Fındıklı Ve Karnabaharlı Mini Pay
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Ve Karnabaharlı Mini Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Fındık harcı için

Üzeri için

Fındıklı Ve Karnabaharlı Mini Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için; unu mutfak robotunun haznesine eleyin. Şeker, tuz, peynir ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ekmek kırıntısı kıvamına gelince yumurta sarısı ve soğuk suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp streç filme sarın. Üzerlerine hafifçe bastırarak hamurları yassılaştırın. 1 saat buzdolabında soğutun. Karnabaharı küçük parçalara bölüp tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayın. Fırın tepsisine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında arada karıştırarak 13 dakika pişirin. Toz fındığı mutfak robotunda 2 dakika çekin. Rendelenmiş limon kabuğu, kekik yaprakları, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağı ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. Hamurları yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın ve 6 cm’lik yuvarlak kalıp ile parçalar kesin. Parçaların yarısının üzerine 1 çay kaşığı kadar fındıklı harçtan ekleyin. Üzerine birer karnabahar ve peynir dilimi yerleştirin. Diğer yuvarlak parçaları üzerine kapatıp çatalla kenarlarına bastırın. Yağlı kağıt serili iki fırın tepsisine dizin. Kalan hamurdan kalıpla çiçekler keserek üzerine yapıştırın ve fırçayla yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew