Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri parçalar şeklinde doğrayın. Suyu tencereye alıp ısıtın. Hurmaları ekleyip 15 dakika haşlayın. Tencereyi ocaktan alıp karbonatı ekleyip karıştırın. Blenderle ezerek püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker ve 1 yumurtayı çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Diğer yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, bütün fındık ve hurmalı karışımı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Sosu için, şeker, krema ve tereyağını tencereye alıp hafifçe koyulaşana kadar pişirin. Çikolatayı ekleyip eritin. Ocaktan alıp ılındırın. Sosu kekin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.