Fındıklı Cannoli
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan cannoli, ülkemizde çok fazla bilindik bir tarif değildir. İtalyan göçmenler sayesinde Amerika'ya ve oradan dünyaya yayılan bu tatlı, küçük borular şeklinde sunulmaktadır. Tatlının iç dolgusunda isteğe göre ricotta peyniri de kullanılmaktadır. Peki, İtalyan usulü cannoli tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, cannoli tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak torta caprese ve zabaglione tarifini de deneyebilirsiniz.

Fındıklı Cannoli Tarifi İçin

Malzemeler

Cannoli için

Dolgu kreması için

Fındık pralin için

Pastacı kremasını açmak için

Süslemek için

Fındıklı Cannoli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kasede yumurta aklarını ve pudra şekerini krema haline gelene kadar çırpın.
  2. Eritilmiş tereyağı, un, kakao ve kremayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar spatula ile karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımdan 1 çorba kaşığı kaşığı alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yaklaşık 10 cm çapında olacak şekilde ince bir tabaka halinde yayın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kurabiyelerin kenarları kızarana kadar 7-8 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkarır çıkarmaz karşılıklı iki kenarı üst üste getirerek yapıştırın (pişen kurabiyeler çok ince olup çabuk kuruyacağından tepside en fazla üçerli gruplar halinde pişirerek hazırlayın).
  6. Hazırladığınız karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Krema için, sütü geniş bir tencereye aktarın.
  7. Şekerin yarısı ve çubuk vanilyayı ilave ederek karıştırın. Yumurta sarısı, nişasta ve iri çekilmiş fındığı ekleyin.
  8. Şekerin kalan yarısını da ekleyerek çırpmaya devam edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  9. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Fındık pralin için, şekeri kalın tabanlı küçük bir sos tenceresine alın.
  10. Şeker karamelize olunca içine fındık ununu ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  11. Sıcak karışıma dikkatlice dört yemek kaşığı süt kremasını ilave edin ve tekrar hızlıca karıştırın.
  12. Hazırladığınız pralini dolgu kremasına ilave edin ve karıştırarak soğuması için dinlendirin.
  13. Oda sıcaklığına gelince üzerini streç film ile örterek buzdolabında 2 saat kadar bekletip iyice soğutun.
  14. Süt kremasını dolgu kremasına ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar 2-3 dakika çırpın.
  15. Hazırladığınız karışımı tırtıklı duy taktığınız krema torbasına alın ve hazırladığınız rulo kurabiyelerin içini doldurun.
  16. Tüm kurabiyeleri aynı şekilde hazırlayın. Dolgulu kurabiyenin kenarlarına ince bir fırça yardımıyla sürülebilir çikolata sürerek iri çekilmiş fındığa batırıp servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği İtalyan Mutfağı Yemekleri Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew