Malzemeler
Üzeri için
Lezzet'in yemek tarifleri gibi kurabiye tarifleri çok ilgi görüyor...
Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta sarısı, yoğurt, sıvıyağ, şeker, vanilya ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp krem haline gelene kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ve ortasını hafifçe çukurlaştırın. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Kurabiye hamurunu önce yumurta akına sonra da iri çekilmiş fındık içine bulayın. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kurabiyelerin üzerlerini birer çay kaşığı meyve marmeladıyla süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın