Malzemeler
Üzeri için
Elmalı ve cevizli rulo pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip...
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Su, sirke, 1 yumurtanın sarısı, sıvıyağ ve tuzu bir kaba alıp karıştırın ve unun ortasına ilave edin. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini bezle örtüp bir saat dinlendirin.
Elmaların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Bir kaba alıp üzerine 3 çorba kaşığı tozşeker serpiştirin. Kuru üzümü yıkayıp süzün. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Ceviz ve ufalanmış ekmek içini ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Hamuru un serpilmiş tezgah üzerine alıp parmaklarınızla incelterek dikdörtgen şeklinde açın. Cevizli karışımı, elma, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
Üzerine pudraşeker ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın.