Elmalı Ve Cevizli Rulo
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Ve Cevizli Rulo Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Elmalı Ve Cevizli Rulo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Elmalı ve cevizli rulo pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip...

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Su, sirke, 1 yumurtanın sarısı, sıvıyağ ve tuzu bir kaba alıp karıştırın ve unun ortasına ilave edin. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini bezle örtüp bir saat dinlendirin.
 
Elmaların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Bir kaba alıp üzerine 3 çorba kaşığı tozşeker serpiştirin. Kuru üzümü yıkayıp süzün. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Ceviz ve ufalanmış ekmek içini ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Hamuru un serpilmiş tezgah üzerine alıp parmaklarınızla incelterek dikdörtgen şeklinde açın. Cevizli karışımı, elma, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Üzerine pudraşeker ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew