Elmalı Kek
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elmalı kekin kokusu pişerken iştahınızı açacak. Bu lezzetli kek kahve ve çay yanına çok yakışacak. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Elmalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Elmalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. 
  2. Suyunu sıkıp tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. 
  3. Yumurtalarla şekeri bir kapta mikserle çırpın. 
  4. Ayçiçek yağı, su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. 
  5. Hazırladığınız hamurun yarısını yağlanmış kare kek kalıbına boşaltın. 
  6. Elmalı harcı hamurun üzerine yayıp kalan hamuru harcın üzerine ilave edin. 
  7. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Dilimleyip servis yapın.
  Servis Önerisi

Yanında kahve ya da çay ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Elmaların kararmaması için soyduktan sonra hemen pişirin ya da limonlu su içerisinde bekletin.
  • Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. 
  • Tarçını kek harcına da ekleyebilirsiniz. 
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin. 
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyebilirsiniz. 
  • Elmaları dilerseniz küp küp ya da dilim dilim şeklinde hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Elmalı Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew