Dantel Bisküvi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dantel Bisküvi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Dantel Bisküvi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker ve vanilyayı büyük bir cam kaseye alın. Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu eleyerek ekleyin ve bisküvi harcını yoğurun. Hamuru hafif yassılaştırarak streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında merdane ile ince açın ve dantel şekilli bir kalıpla kesin. Dantel şekilli bir kalıbınız yoksa hamurun üzerine dantel örtü yerleştirip merdane ile üzerinden geçin. İnce hamurları spatula ile alarak tepsiye aralıklı dizin. Fırına yerleştirerek 10-12 dakika pişirin. Pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew